Herfstsoep met Mostaard Wostyn

De ui pellen en in ringen snijden, de raapjes schillen en in dobbelstenen snijden.

De boter in een ruime pan laten smelten en de ui samen met de raapjes laten fruiten. Het geheel regelmatig omscheppen.

Na een vijftal minuten aanlengen met de bouillon en de peterseliestengels (samengebonden in een bosje) toevoegen samen met de aardappelen. Aan de kook brengen en een halfuur op een matig vuur laten stoven.

Tenslotte de peterseliestengels verwijderen, de soep mixen of door de roerzeef draaien. Opnieuw aan de kook brengen en op smaak brengen met de mosterd, citroensap, peper en zout.

Voor het serveren bestrooien met gehakte peterselie.

 

Smakelijk!

Ingrediënten:

  • 1/2 kg rapen
  • 1 liter groenten- of kippenbouillon
  • 1 middelgrote ui
  • een halve citroen
  • 2 koffielepels Mostaard Wostyn
  • een bosje peterselie
  • 2 eetlepels boter
  • peper en zout
  • 2 grote aardappelen

Mostaard Wostyn is als streekproduct erkend door de Vlam (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw) en draagt het streeklabel.