Museum

Eind 2003 opende Mostaard Wostyn haar mosterdmuseum op het Conscienceplein 7. Piet Wostyn kon rekenen op de medewerking van de Torhoutse pottenverzamelaar Stefaan De Pessemier en de Brugse Mevrouw Boussemaere. Samen met zijn eigen verzameling stelde hij een heuse collectie mosterdpotten, reclamepanelen en andere curiosa voor van verschillende binnen- en buitenlandse mosterdmakers.

Eind 2004 verhuisde het mosterdmuseum mee naar de Oude Gentweg 63, waar de beschikbare ruimte veel groter is. Daar kreeg ook de collectie van Roger Cauwe uit Stasegem een plaats. De familie Carbon uit Roeselare, mosterdmakers tot de jaren '80, was bereid om hun oude mosterdmolen ter beschikking te stellen, alsook enkele andere attributen. De mosterdmolen is het pronkstuk van het mosterdmuseum geworden.

Groepsbezoeken zijn mogelijk op maandag, dinsdag en zaterdag.

Het Mosterdmuseum, Oude Gentweg 63, is enkel te bezichtigen op aanvraag.

Op maandag, dinsdag en op zaterdag geeft Piet Wostyn zelf de rondleiding in het bedrijf en het museum. Op de andere dagen leidt een gids van de dienst Toerisme van Torhout u door het mosterdmuseum. Meer informatie kan u verkrijgen op het nummer 050 212 300 (Mostaard Wostyn) en 050 220 770 (dienst toerisme Torhout).