Varkenskoteletten met druiven en Mostaard Wostyn (4 personen)

Pel 200g druiven, halveer ze en wip met de scherpe punt van een mesje de pitjes eruit. Pers de resterende druiven uit en vang het sap op.

Wrijf de koteletten in met zout en vers gemalen peper naar smaak en braad ze boven een fel vuur 2 minuten aan elke kant.

Temper dan het vuur en wrijf de koteletten aan beide kanten in met Mostaard Wostyn. Laat ze terug aan elke kant 2 minuten braden, tegelijk met de gehalveerde druiven. Houd het vuur hierbij laag.

Giet het druivensap erbij en laat het geheel zo nog 5 à 10 minuten heel zachtjes sudderen.

Geef er aardappelpuree bij.

 

Smakelijk!

Ingrediënten:

  • Ingrediënten (4 pers.):
  • 500g witte druiven
  • 4 dikke ribkoteletten
  • zout, peper van de molen
  • 100g boter
  • 2 eetlepels Mostaard Wostyn

Mostaard Wostyn is als streekproduct erkend door de Vlam (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw) en draagt het streeklabel.