Mosterdroomsoep (4 personen)

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat dit ongeveer 5 minuten doorgaren zonder de massa te kleuren.

Laat de roux afkoelen.

Voeg hierna, onder voortdurend roeren, de hete kippenbouillon toe, samen met de mosterd.

Sla de slagroom half stijf . Voeg de eidooiers toe. Doe de slagroom met eidooiers door de soep, net voordat het op tafel komt.

Smakelijk!

 

(met dank aan restaurant De Hoop Op d'Swarte Walvis, Zaandam, Nederland)

Ingrediënten:

  • Ingrediënten (4 pers.):
  • 1 l kippebouillon
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 4 eetlepels "Mostaard Wostyn"
  • 2 eidooiers
  • 1 dl slagroom

Mostaard Wostyn is als streekproduct erkend door de Vlam (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw) en draagt het streeklabel.