Konijn met Mostaard Wostyn

Het konijn ontdoen van overtollig vet, in stukken snijden en mooi bruin bakken.

Het konijn van het vuur nemen en de stukken gul insmeren met Mostaard Wostyn. De stukken terug in de pot leggen en de Rodenbach of rode wijn (langs de pot gieten), kruidnagel, laurier, rozijnen, peper en zout toevoegen. Op een zacht vuurtje laten gaarstoven (liefst daags voordien).

Voor het opdienen de saus aandikken met de maïzena en de room, even laten doorkoken. Serveren met gekookte aardappelen en appelmoes.

Ingrediënten:

  • een konijn
  • rode wijn
  • 3 kruidnageltjes
  • 2 blaadjes laurier
  • een handvol rozijnen
  • 3 dl room
  • peper en zout

Mostaard Wostyn is als streekproduct erkend door de Vlam (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw) en draagt het streeklabel.