In de media

Mostaard Wostyn interview op één

In Vlaanderen zijn er nog maar enkele artisanale mosterdmakers en elk heeft zijn eigen smaak en sterkte.

De familie Wostyn uit Torhout maakt al 140 jaar lang mosterd volgens een recept dat al die tijd onveranderd is gebleven. Ze heeft nooit andere variëteiten gemaakt, wat uniek is. De eigenheid en het karakter van het product staan voorop! Hun aanpak om artisanaal en klein te blijven wordt op prijs gesteld want verschillende restaurants gebruiken deze mosterd.

145 jaar Mostaard Wostyn en mosterdbier

De befaamde mosterdproducent Mostaard Wostyn bestaat 145 jaar en pakt uit met een nieuw bier op basis van de pittige lekkernij. ‘We blijven een klein ambachtelijk familiebedrijf’, benadrukt Piet Wostyn. ‘Ook al is de vraag naar onze mosterd enorm.’

Koken is hip - Mostaard Wostyn ook

Dat koken hip is bewijst het succes van de verschillende kookprogramma's op televisie. Maar door die programma's worden soms ook specifieke producten hip: dat ondervinden Annick en Piet Wostyn, van Mostaard Wostyn.

Sinds enkele jaren bestellen El Bulli, het voormalig beste restaurant ter wereld, en Noma, het huidige beste restaurant ter wereld, de Torhoutse mosterd. Ze leveren mosterd over heel de wereld. En ook de Vlaamse top chefs volgen.

Mostaard Wostyn is een geregistreerd streekproduct

Mostaard Wostyn uit Torhout bestaat sinds 1869 en is vijf generaties later als enige van de streek nog actief. Tot de tweede wereldoorlog gebruikten ze voor de productie mosterdzaden van lokale teelt. Nu komt het zaad uit Canada, India, Sri Lanka, Ethiopië en Hongarije. ...

Mostaard Wostyn's authentieke mosterd in de Knack Weekend

Lang geleden trok Désiré Wostyn met een houten kuip op de rug door de straten. Hij verkocht zijn bruine brij met de 'schep'. Het was in 1869 dat de familie Wostyn begon met het breken en malen van mosterdzaad...