Onze ambachtelijke producten

Mostaard Wostyn

Als u Mostaard Wostyn voor de eerste keer proeft; dan is dit niet zomaar een mosterd: hij is superfijn gemalen van uitgelezen donker Brassica Nigra mosterdzaad, vandaar die buitengewone aroma-mosterdsmaak.

Mostaard Wostyn bevat geen toevoeging van kleurstof, bewaar-, of bindmiddel en is gluten- en lactosevrij.

Tip: bewaar uw geopend potje mosterd koel en donker. Roer voor elk gebruik, zo blijft ze langer pikant.

Gemiddelde voedingswaarde

per 100g

Energetische waarde

85 KCAL

Eiwitten

5,00 g

Koolhydraten

7,40 g

      waarvan suikers

0 g

Vetten (plantaardig)

4,00 g

Vetten (verzadigd)

1,00 g

Zout

2,00 g

Bier ‘Den Ijzeren Arm’

Het bier “Den Ijzeren Arm” is een vier granen tripel met een storting van gerstemout, tarwemout, haver en roggemout. Deze volmondige tripel heeft voornamelijk kruidige aroma’s van Wostyn mosterdzaad en fenegriek en een fijne bitterheid van de Challenger hop. Daarnaast versterkt de dryhopping met Styrian goldings de kruidige en bloemige aroma’s.

Het is een biertje van 9% alcohol met hergisting op de fles.
“Den Ijzeren Arm” is een creatie van ‘t Brugs Bierinstituut.

Mostaardpralines

Naar aanleiding van het 140-jarig bestaan van ons bedrijf creëerde Chocolaterie Denolf uit Torhout deze unieke lekkernij. De vulling is een mengeling van chocolade, room en Mostaard Wostyn. De mosterdpralines zijn verkrijgbaar in melk- en fondantchocolade. Een gedurfde combinatie die veel bijval kent!

Mostaard jenever

Op vraag van Mostaard Wostyn distilleerde stokerij Leukenheide uit Hechtel een jenever op basis van het mostaardzaad. Het is een zuivere graanjenever van 40% vol, waarbij het mostaardzaad van bij het begin mee gedistilleerd wordt. Het is een aanrader. 150 jaar geleden werd er al mostaardjenever geschonken. Het bedrijf Leukenheide bestaat sedert 1833 en is daarmee de oudste ambachtelijke stokerij van België.

Mostaard Wostyn is als streekproduct erkend door de Vlam (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw) en draagt het streeklabel.